Mieii românești ajung în meniul străinilor
Articol editat de Andreea Leonid, 7 aprilie 2018, 12:40
Mieii româneşti nu lipsesc nici în acest an de pe mesele străinilor.
Exporturile de miei din Bistriţa-Năsăud, principalul exportator din Transilvania dinaintea Sărbătorilor Pascale, se menţin la un nivel scăzut. Din Sibiu, peste 7.000 de miei ecologici au plecat la export.
Direcţia Sanitar-Veterinară Bistriţa-Năsăud a examinat şi certificat până la finalul lunii martie, pentru export spre ţările europene, aproape 24.000 de miei şi peste 160 de tone de carne de ovine şi caprine. Majoritatea mieilor din Bistriţa-Năsăud au ajuns în Italia, Grecia, Bulgaria, Croaţia şi Germania.
Din Sibiu, peste 7.000 de miei ecologici, din comuna Vurpăr, au plecat către ţări precum Spania, Grecia şi Italia înainte de Paştele Catolic. Oierii pregătesc încă un export, care va merge către Iran şi Irak.