Dieta victoriană
Articol editat de cristina.rusu, 9 aprilie 2018, 12:00
Dieta victoriană include cartofi, praz, ceapă, varză, morcovi, sfeclă, mere, pere, căpşuni şi cireşe.
Oamenii care trăiau în secolul al XIX-lea erau mai sănătoşi, deoarece mâncau des aceste produse. Potrivit nutriţioniştilor, consumul de produse naturale, fără aditivi, elimină rapid excesul de greutate.
Specialiştii din domeniul sănătăţii au ajuns la concluzia că dieta victoriană nu numai că se numără printre cele mai eficiente metode de pierdere în greutate, ci şi oferă organismului cel mai rapid vitaminele şi oligoelementele necesare.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Leicester, Anglia, au precizat că dieta, care a apărut iniţial sub denumirea de „Dieta săracă”, constând din fulgi de ovăz, cartofi, hering, produse lactate naturale, este printre cele mai benefice pentru sănătate.
Eficacitatea dietei victoriene este similară cu cea mediteraneană – în ambele se evită carbohidraţii şi se permite consumul de carne.
De fapt, dieta victoriană permite doar consumul de produse naturale: cartofi, praz, ceapă, varză, morcovi, sfeclă, precum şi mere, pere, căpşuni şi cireşe.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.