Alimente perfecte pentru un ten fără riduri
Articol editat de cristina.rusu, 14 aprilie 2018, 12:00
Lupta cu timpul este permanentă, însă cele mai puternice arme împotriva acestuia nu sunt produsele cosmetice, ci alimentele. Iată ce anume trebuie să consumăm pentru a ne bucura de o piele tânără, netedă şi proaspătă:
Afine – aceste fructe sunt mai bogate în antioxidanţi decât căpşunile şi conţin, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina C, crescând producţia de colagen atât de importantă pentru îndepărtarea ridurilor.
Ceaiul verde – un pahar reprezintă o sursă bogată de antioxidant epigallocatechin care luptă împotriva factorilor de îmbătrânire.
Roşii – pigmentul licopen din această legumă îi oferă culoarea roşie şi ajută la o mai mică deteriorare a celulelor pielii. Pentru o absorbţie mai rapidă a licopenului în piele, roşiile pot fi consumate împreună cu ulei de măsline.
Seminţe de floarea-soarelui – conţin vitamina E care protejează celulele de radicalii liberi.
Peşte – consumul în mod regulat de somon şi ton asigură necesarul de acizi graşi omega-3 nesaturaţi, care menţin pielea în stare bună.
Utilizarea a 2-3 grame de ulei de peşte pe zi va avea efecte benefice asupra tenului.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.