Azi începe Săptămâna Antirisipei Alimentare
Articol editat de Andreea Leonid, 16 aprilie 2018, 11:28
6 mii de tone de mâncare se aruncă la gunoi în fiecare zi în România. Practic cu alimentele risipite la nivel național într-un an s-ar putea hrăni populația Clujului timp de 20 de ani.
Datele ne-au fost oferite de Camelia Gui, organizatoarea activităților desfășurate în cadrul Săptămânii Antirisipei Alimentare, care începe, luni, 16 aprilie. Seria evenimetelor debuteazăla ora 18.00, la Cinema Mărăști cu un documentar despre un cuplu care timp de 6 luni s-a hrănit doar din surplusul de hrană al supermarketurilor americane.
Marți, 17 aprilie, va fi organizat un tur al Pieței Mihai Viteazul în care participanții vor învăța să facă cumpăraturi, iar miercuri, 18 aprilie, vor afla cum să își aranjeze alimentele în frigider.
Camelia Gui are detalii:
Lansăm o provocare ”Show me your fridge”(Arată-mi frigiderul), contăm pe faptul că felul în care îți aranjezi frigiderul poate influența foarte mult câtă risipă faci, pentru că există diferite moduri cum aranjezi mâncarea ca să fie păstrată cât mai mult, să ținem cont de temperatură.
Cele care au nevoie de temperatură scăzută, le punem deasupra sertarului cu legume iar sus pe ultimul sertar și raft vor fi lucruri care nu au nevoie de temperatură foarte mică. De exemplu, lactatele merg acolo. Nu puneți laptele în ușa frigiderului și în raftul cel mai de sus.
Puteți consulta programul evenimentelor pe pagina de Facebook Săptămânii Antirisipei Alimentare, (Food Waste Combat).
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.