Trei motive pentru a consuma mai des paste
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 aprilie 2018, 12:00
Pastele sunt emblema bucătăriei italiene, însă astăzi acest tip de preparat a devenit cea mai populară mâncare din lume.
Iată trei motive pentru a consuma mai des paste:
Se gătesc uşor şi rapid – pregătirea aproape tuturor tipurilor de paste nu durează mai mult de douăzeci de minute. Pentru cei care îşi fac probleme legate de siluetă, sunt recomandate pastele integrale, la care se adaugă roşii, un pic de busuioc şi brânză.
Reduc senzaţia de foame – combinate cu legume, sunt potrivite atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
Contrar aparenţelor, pastele ajută la scăderea în greutate – ele nu sunt bogate în calorii, conţin carbohidraţi şi proteine. Mulţi oameni resping pastele din cauza conţinutului ridicat de carbohidraţi, care nu împiedică slăbitul sănătos. Sunt o sursă bună de vitamine, minerale şi fibre şi pot fi incluse în orice regim alimentar sănătos, chiar şi atunci când se urmăreşte pierderea în greutate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.