Ascultă Radio România Cluj Live

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

Articol editat de cristina.rusu, 17 aprilie 2018, 12:00

Patiserii ruşi, din cadrul Institutului de Cercetări din domeniul Industriei Dulciurilor din Rusia şi din cadrul Asociației Industriilor de Cofetărie, au explicat de ce ciocolata poate să fie inflamabilă.

În Rusia au avut loc numeroase cazuri când acest dulce delicios a luat foc, iar filmuleţele cu astfel de cazuri au fost postate pe internet.

Internauţii au tras concluzia că, dacă ciocolata este inflamabilă, înseamnă că ea este de proastă calitate. Experţii ruşi au comentat aceste cazuri, explicând că ciocolata este inflamabilă din cauza ingredientelor naturale pe care le conţine: cacao, unt, lapte praf, grăsimi, iar arderea acestui produs este absolut normală, fiind o reacţie firească care are loc la temperatui extrem de înalte şi la flacără deschisă.

În cazul în care apare flacăra pe suprafaţa ciocolatei, la temperaturi extrem de ridicate, atunci ard particulele produselor naturale, ingredientele din care este preparată ciocolata: cacao, untul atât cel solid, cât şi cel lichid, laptele praf care este adăugat în compoziţia ciocolatei, au explicat experţii ruşi.

De asemenea, ei au ţinut să menţioneze faptul că reacţia de ardere sau neardere nu poate fi un indiciu al calităţii acestui produs.

Calitatea ciocolatei poate fi stabilită în laboratoare speciale de către producători şi pe baza unor criterii bine stabilite, susţin experţii ruşi în patiserie.

Cerinţele de bază, care sunt impuse în Federaţia Rusă la fabricarea ciocolatei corespund cerinţelor internaţionale, fiind identice cu cele în vigoare la nivel mondial.

Ciocolata este un produs de patiserie obţinută din produse de cacao (substanţa uscată de cacao) şi zahăr, din care 35% sunt produse de cacao, inclusiv 18% unt de cacao şi cel puţin 14% ingrediente uscate degresate din produse de cacao. Ciocolata cu lapte trebuie să conţină un minim de cacao de 25% în substanţa solidă şi cel puţin 12% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata amăruie trebuie să conţină 55% produse de cacao, 33% unt de cacao, 40% substanţă solidă şi 20% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata neagră trebuie să conţina cel putin 35% cacao în substanţa solida şi cel puţin 18% unt de cacao.

Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi şi de multe ori este mult mai mare şi poate ajunge până la 80% şi chiar 85%.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

De ce să eviți folosirea prosoapelor de hârtie?
Diverse sâmbătă, 26 aprilie 2025, 00:00

De ce să eviți folosirea prosoapelor de hârtie?

Prosoapele de hârtie sunt un ajutor indispensabil în multe bucătării, fiind utilizate pentru a șterge suprafețe, a absorbi grăsimi sau a usca...

De ce să eviți folosirea prosoapelor de hârtie?
Se scoate la licitație un ceas de buzunar aparținând unui pasager de pe Titanic
Diverse vineri, 25 aprilie 2025, 00:00

Se scoate la licitație un ceas de buzunar aparținând unui pasager de pe Titanic

Un ceas de buzunar de damă descoperit printre lucrurile unuia dintre pasagerii care a murit în timpul călătoriei inaugurale a celebrului Titanic...

Se scoate la licitație un ceas de buzunar aparținând unui pasager de pe Titanic
Cel mai mare tort cu căpșuni din lume
Diverse joi, 24 aprilie 2025, 15:29

Cel mai mare tort cu căpșuni din lume

O patiserie de lângă Paris a recâștigat miercuri, 23 aprilie, recordul Guinness World Records pentru cel mai mare tort cu căpșuni din lume....

Cel mai mare tort cu căpșuni din lume
Alimente pentru purificarea sângelui
Diverse joi, 24 aprilie 2025, 12:00

Alimente pentru purificarea sângelui

Un stil de viaţă nesănătos şi mediul dăunător provoacă acumularea în sânge a multor substanţe străine precum toxine, microbi şi metale...

Alimente pentru purificarea sângelui
Diverse joi, 24 aprilie 2025, 00:00

Concert unic la Londra – Aceeași partitură cântată de 840 de ori de un pianist!

Pianistul Igor Levit va susține joi și vineri, 24-25 aprilie, un concert unic la Londra, programat să dureze mai mult de 16 ore, cântând solo-ul...

Concert unic la Londra – Aceeași partitură cântată de 840 de ori de un pianist!
Diverse miercuri, 23 aprilie 2025, 12:00

Consumul a șase ouă pe săptămână reduce riscul de deces

Pentru a reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare, este suficient să consumăm între unu şi şase ouă pe săptămână, susţin...

Consumul a șase ouă pe săptămână reduce riscul de deces
Diverse marți, 22 aprilie 2025, 12:00

Pudra de roșcove în locul altor îndulcitori naturali?

Alternativele sănătoase și naturale sunt tot mai căutate, iar pudra de roșcove se remarcă prin multiplele sale beneficii și versatilitate....

Pudra de roșcove în locul altor îndulcitori naturali?
Diverse marți, 22 aprilie 2025, 00:00

Câinii fără stăpân îi vor ajuta pe deţinuţi

Câinii fără stăpân din adăposturi vor fi mutați temporar în centre de detenţie, unde vor fi îngrijiți de deţinuţi.   Sub...

Câinii fără stăpân îi vor ajuta pe deţinuţi