Balmoș, plăcinte și gomboți cu prune, vedete gastronomice la Festivalul produselor tradiționale
Articol editat de Camelia Velțan, 23 aprilie 2018, 17:32
Balmoș, plăcinte cu brânză și gomboți cu prune au fost câteva dintre preparatele tradiționale prezentate astăzi, luni, 23 aprilie, de studenții Facultății de Agricultură din Cluj.
Trei dintre studenți vor să-și certifice produsele originale a căror rețetă au învătat-o de la bunicii și străbunicii lor.
Conferențiarul Avram Fițiu, coordonatorul evenimentului, susține că România este mult în urma altor țări în ceea ce provește protejarea produselor culinare.
Publicul, prezent astăzi la Centrul de Biodiversiate al USAMV, a putut degusta produsele tradiționale gătite de studenți, care au venit îmbrăcați în costume populare, din zona lor de origine.
Ovidiu Moldovan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.