Alimente care nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă de primăvară
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 24 aprilie 2018, 12:00
Produsele de sezon sunt o resursă de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi, care întăresc imunitatea şi au un efect benefic asupra sănătăţii.
Broccoli este una dintre cele mai utile legume pentru dieta de primăvară. Acesta conţine un număr mare de vitamine din grupa B, calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, celuloză. Broccoli este, de asemenea, bogat în clorofilă, care este sintetizată în plante de energia solară. Consumul regulat al acestei legume îmbunătăţeşte activitatea tractului gastro-intestinal, creşte starea de spirit, energizează şi curăţă toxinele.
Sparanghelul este o altă legume care nu trebuie să lipsească din dieta de primăvară, fiind o sursă valoroasă de vitamine B, K, C, acid folic. Acestea au un efect benefic asupra sistemului digestiv şi nervos.
Avocado este cel mai hrănitor fruct, care este bogat în vitamine, minerale şi substanţe nutritive. De asemenea, conţine acizi graşi omega-3. Introducerea acestui fruct în alimentaţia regulată îmbunătăţeşte digestia, are efecte favorabile asupra inimii şi vaselor de sânge, activează activitatea mentală.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.