Consumul de legume, fructe şi cereale integrale ajută la funcţionarea creierului
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 mai 2018, 12:00
Numeroase experimente au arătat că un consum frecvent de legume, fructe şi cereale integrale împiedică depresia şi ajută funcţionarea creierului.
Un stil de viaţă sănătos este asociat cu o probabilitate mai mică de accident vascular cerebral. Cele mai multe dintre aceste alimente au în mod natural un conţinut scăzut de grăsimi şi calorii. Legumele sunt surse importante de multe substanţe nutritive, inclusiv potasiu, fibre dietetice, acid folic, vitamina A şi vitamina C.
Includerea în alimentaţie a fructelor, legumelor şi cerealelor integrale reduce riscul de boli de inimă, inclusiv infarct miocardic şi accident vascular cerebral, protejează împotriva unor tipuri de cancer, combătând obezitatea şi diabetul de tip 2. Consumul de legume şi fructe bogate în potasiu poate scădea hipertensiunea arterială şi poate reduce riscul de litiază renală.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.