Fructele oleaginoase, un mix bogat în grăsimi benefice, minerale şi antioxidanţi
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 mai 2018, 12:00 / actualizat: 2 mai 2018, 15:42
Consumul regulat de fructe oleaginoase (nuci, caju, alune, migdale, fistic) poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, susţin oamenii de ştiinţă suedezi.
Chiar şi o creştere mică a porţiei săptămânale poate scădea riscul de palpitaţii sau insuficienţă cardiacă. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinska au monitorizat timp de 17 ani 61.000 de suedezi cu vârste între 45 şi 83 de ani. Ei au descoperit că un consum de fructe oleaginoase o dată sau de două ori pe săptămână diminuează cu 20% riscul de insuficienţă cardiacă. În cazul persoanelor care consumă peste trei porţii pe săptămână, riscul de fibrilaţie atrială scade cu 18%. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă suedezi recomandă moderaţie în consumul acestor fructe, din cauza valorii lor calorice ridicate.
Fructele oleaginoase sunt bogate în grăsimi benefice, minerale şi antioxidanţi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.