4 zile până la nunta anului! Meniurile nunţilor din familia regală
Articol editat de cristina.rusu, 15 mai 2018, 16:41 / actualizat: 16 mai 2018, 12:27
Mai sunt câteva zile până la cea mai aşteptată nuntă a anului, nunta prinţului Harry şi al actriţei americane Meghan Markle.
Multe sunt speculaţiile privind grandiosul eveniment, mai ales în ceea ce priveşte meniul care va fi servit oaspeţilor!
Şi, cu toate că familia a ţinut strict secrete aceste detalii, ne putem face o părere aruncând o privire asupra meniurilor cu care au fost încântaţi invitaţii la alte nunţi din familia regală a Marii Britanii.
Prinţul William şi ducesa de Cambridge, 2011.
Nunta lor a avut loc în aprilie, au profitat aşadar pe deplin de aromele primăverii. Primul fel a constat din somon marinat, crab sălbatic, langustine şi o salată de verdeţuri proaspete. Ca fel principal au avut miel organic cu legume proaspete, sparanghel englezesc, cartofi şi sos Windsor. La desert oaspeţii au savurat îngheţată cu miere şi cireşe şi un parfait cu ciocolată.
Prinţul Andrew şi Sarah Ferguson, 1986.
Felul principal a constat dintr-o combinaţie neobişnuită pentru noi: o mâncare cu ou, aspic şi homar, despre care se spune că ar fi fost preferata reginei mamă. Masa a fost completată de miel în sos de mentă şi cartofi şi un tort de căpşuni cu 6 etaje.
Prinţul Charles şi lady Diana Spencer, 1981.
La nunta de vis a celor doi, oaspeţii au savurat căpşuni cu frişcă şi pui în stil prinţesa de Wales (pui umplut cu un mousse de miel). 27 de feluri de prăjituri au fost servite, printre care şi tortul de nuntă uriaş, de 1.5 metri, cu fructe şi cu o glazură albă.
Prinţesa Anne şi căpitanul Mark Phillips, 1974.
Oaspeţii s-au bucurat de o masă copioasă constând din homar, prepeliţă, mazăre şi îngheţată de mentă. Tortul de nuntă avea exact înălţimea miresei, 1.6 metri!
Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip al Greciei, 1947.
Nu se poate spune că austeritatea de după război a afectat meniul acestei nunţi. Bucătarii s-au întrecut în a prepara feluri cu file de vită şi prepeliţă, dar şi o extravagantă îngheţată cu căpşuni proaspete, aflate în afara sezonului în luna noiembrie!
Regele George al VI-lea şi Elizabeth Bowes Lion, 1923.
Nu ştim dacă felurile de mâncare au fost bune, dar cu siguranţă denumirile lor au fost grandioase. Fiecare fel de mâncare servit la această nuntă a fost denumit după un membru al familiei: aperitiv á la Windsor, somon împărăteasa Maria, cotlet prinţul Albert şi fragi regina Elisabeta.
Cum se schimbă trendurile în materie de îmbrăcăminte, aşa se schimbă şi moda în ceea ce priveşte meniul nunţilor. Dacă plănuiţi să aveţi nunta anul acesta, cu siguranţă delicatesele cu care familia regală a Marii Britanii îşi va surprinde oaspeţii poate fi o sursă de inspiraţie!
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.