A crescut numărul cazurilor de hipertensivi
Articol editat de Andrei Cretoiu, 17 mai 2018, 17:05
Studiile derulate în ultimii 12 ani arată o creştere a numărului de hipertensivi, pe fondul creşterii fenomenului de obezitate în rândul populaţiei, dar şi a consumului de sare.
La o conferinţă care a marcat Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, preşedinta Societăţii Române de Hipertensiune, dr. Maria Dorobanţu, a precizat că specialiştii propun autorităţilor luarea unor măsuri de reducere a procentului de sare din pâine şi din alimentele procesate.
Românii mănâncă peste 12 grame de sare pe zi, a arătat ea, iar hipertensivii, spre 14. În mod normal, specialiştii recomandă maximum 5 grame, iar pentru hipertensivi, 3 – 4 grame, în decurs de 24 de ore.
Prezent la eveniment, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că reducerea consumului de sare va fi prevăzută în viitoarea Lege a prevenţiei şi că sunt programate discuţii cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cu toţi factorii implicaţi privind reducerea procentului de sare din alimente.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.