Pentru o viaţă lungă, mănâncă precum Elisabeta a II-a!
Articol editat de cristina.rusu, 19 mai 2018, 23:00 / actualizat: 22 mai 2018, 11:51
În vârstă de 92 de ani şi de 66 de ani pe tronul Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a este cu siguranţă printre cei mai longevivi şefi de stat din istorie.
Şi cum ştim cu toţii cât de importantă este alimentaţia pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, vă propun să aruncăm o privire asupra a ceea ce mănâncă regina Marii Britanii în decursul unei zile.
Informaţiile au fost făcute publice de Darren McGrady, fost bucătar al castelului Windsor.
După trezire:
Ziua unei regine începe foarte devreme. Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte pentru o zi grea cu un ceai earl grey fără zahăr, însoţit de câţiva biscuiţi.
Micul dejun:
Micul dejun al reginei constă de obicei din fulgi de cereale şi fructe proaspete. Uneori Elisabeta a II-a îşi permite răsfăţul unor felii de pâine cu dulceaţă, iar la ocazii speciale masa cuprinde şi somon afumat sau trufe.
Gustare:
După un mic dejun copios, regina nu mai mănâncă nimic până la prânz. Pentru gustare îşi permite doar un cocktail, a cărui reţetă este următoarea: 2 treimi lichior Dubonnet Rouge, o treime Gordon Gin, o felie de lămâie şi două cuburi de gheaţă.
Prânz:
Prânzul în familia regală a Marii Britanii este servit obligatoriu la ora 13.00. De pe masă lipsesc însă alimentele cu un conţinut ridicat de amidon, cum ar fi cartofii, pastele sau orezul. Regina preferă peştele sau puiul la grătar, împreună cu o garnitură din legume.
Ceaiul de la ora 5:
Dintr-o gospodărie atât de conservatoare nu poate lipsi ceaiul de la ora 5. Acesta este însoţit de regulă de prăjituri cu frişcă sau cu ciocolată, dar şi de sandviciuri cu castraveţi, ou cu maioneză, şuncă sau somon afumat.
Cină:
Elisabeta a II-a preferă carnea provenită din ferme locale. Îi place în mod deosebit un preparat numit Gael Steak, o friptură însoţită de sosuri cu ciuperci, smântână şi whisky. Ocazional la masa regală se mănâncă şi miel sau vită. Preparatele din carne sunt urmate de un desert din căpşuni sau caise provenite din serele castelului Windsor.
Înainte de culcare:
Unele surse afirmă că regina îşi încheie ziua cu un pahar de şampanie. Fostul bucătar regal Darren McGrady a declarat că reginei îi place extrem de mult ciocolata (cine ar putea să o condamne pentru asta!), dar urăşte usturoiul, pastele şi roşiile.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.