Medicii din centrele de permanență, reclamați de pacienți
Articol editat de , 23 mai 2018, 15:38
După numeroase sesizări primite din partea asiguraților în privința activității centrelor de permanență, într-o ședință organizată marți, 22 mai, conducerile Casei Județene de Sănătate și Direcției de Sănătate Publică le-au reamintit medicilor care lucrează în aceste centre că au obligația să respecte contractele încheiate cu CJAS.
La ședință au participat 54 din cei 70 de medici care activează în centre.
Sesizările au fost depuse, deopotrivă, la Direcția de Sănătate Publică și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, și au fost formulate nu doar de asigurații nemulțumiți, ci și de către colegii medicilor care lucrează în centrele de permanență.
Georgeta Pop, președinta CJAS Satu Mare:
Am avut mai multe semnale de-a lungul timpului că în centrele de permanență medicii nu sunt prezenți. Nu putem să admitem așa ceva, în contextul în care, începând cu luna ianuarie, anul acesta, au fost rezolvate revendicările lor privind tarifele pentru activitatea în centrele de permanență.
De aceea, am considerat normal să-i anunțăm că este cazul să-și vadă de treabă și să fie prezenți în centrele de permanență. Cu atât mai mult cu cât sesizările au venit inclusiv din partea medicilor care muncesc în centre.
La ei au ajuns pacienți care s-au plimbat inutil pe la dou-trei centre pe care le-au găsit închise. (Georgeta Pop)
Medicii au fost informați că în perioada următoare vor fi efectuate controale mixte pentru a se constata cum sunt respectate prezența obligatorie, acordarea de servicii medicale de calitate și progamul de funcţionare a centrelor.
În județul Satu Mare există în prezent 19 centre de permanență funcționale, din care zece se află în mediul urban.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.