Sfaturi medicale privind riscurile care apar atunci când se fac excese alimentare
Pentru că e sărbătoare, românii se vor strânge cu prietenii sau familia în faţa meselor îmbelşugate. Atenție însă, excesul de alimente poate crea un mare disconfort. Medicul de familie, Sandra Alexiu, explică ce riscuri există, mai ales atunci când se fac excese:
Foarte des apar crize de ficat, crize de fiere, tulburări digestive, colite, crize de ulcer, pancreatite, pentru că, de obicei, se scapă şi la proteine şi la grăsimi, şi la alcool. Medicul recomandă cumpătare în ceea ce priveste alimentaţia, ca să evităm toate acele crize de care spuneam. Numărul de pahare ar trebui să fie limitat, pentru că vinul are şi efecte foarte bune, dar a depăşi o limită este rău – şi pentru vin, şi pentru tutun şi pentru mâncare. În general, depăşirea limitelor nu face bine.
Siesta prelungită este o altă greşeală făcută în perioada sărbătorilor, când mesele sunt copioase şi durează mai mult decât de obicei.
Articol editat de Camelia Velțan, 26 mai 2018, 12:31