Ascultă Radio România Cluj Live

Care e vârsta perfectă pentru a deveni…plictisitori?

Care e vârsta perfectă pentru a deveni…plictisitori?

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 iunie 2018, 06:00

Care e vârstă perfectă? Pentru unii e cea din timpul anilor de facultate, pentru alţii e cea la care poţi să petreci un concediu liniştit alături de familie.

35 de ani pare a fi însă momentul la care lucrurile încep să se schimbe, atât la nivel personal, cât şi la nivel profesional.
35 de ani nu e doar vârsta la care oamenii nu mai sunt percepuţi ca „tineri”, potrivit unui studiu al Universităţii din Kent, dar este şi vârsta la care ei devin plictisitori. La 35 de ani începem şi să urâm slujbele pe care le avem, după cum concluzionează o cercetare bazată pe răspunsurile a peste 2.000 de angajaţi, realizată de compania Robert Half.
La mijlocul celui de-al patrulea deceniu al vieţii, creşte presiunea din partea familiei şi responsabilitatea, iar aceste lucruri aduc probleme atât acasă, cât şi la serviciu.
În primul trimestru al acestui an, unul din şase angajaţi de peste 35 de ani s-au declarat nemulţumiţi de locul de muncă – de două ori mai mulţi decât cei cu vîrsta de sub 35 de ani, relevă aceeaşi cercetare a companiei Robert Half.
„Este o combinaţie între ideea de a avea o familie, dar în acelaşi timp de a-ţi construi o carieră şi de a-ţi asigura o stabilitate financiară”, explică Ashley Whipman, director la compania Robert Half.

Prin urmare, aceşti factori ne transformă în oameni simpli, cu o rutină bine definită – mai pe scurt, plictisitori.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Avocado, contraindicat persoanelor alergice la latex
Diverse sâmbătă, 26 aprilie 2025, 18:00

Avocado, contraindicat persoanelor alergice la latex

Avocado este un produs care îşi face loc în meniul nostru și este extrem de benefic – nu doar că are proprietăţile nutritive ale unui...

Avocado, contraindicat persoanelor alergice la latex
Beneficii mai puţin cunoscute ale ouălor
Diverse sâmbătă, 26 aprilie 2025, 12:00

Beneficii mai puţin cunoscute ale ouălor

Ouăle se numără printre puţinele alimente care pot fi clasificate drept superalimente, datorită proprietăţilor lor benefice şi valorii lor...

Beneficii mai puţin cunoscute ale ouălor
De ce să eviți folosirea prosoapelor de hârtie?
Diverse sâmbătă, 26 aprilie 2025, 00:00

De ce să eviți folosirea prosoapelor de hârtie?

Prosoapele de hârtie sunt un ajutor indispensabil în multe bucătării, fiind utilizate pentru a șterge suprafețe, a absorbi grăsimi sau a usca...

De ce să eviți folosirea prosoapelor de hârtie?
Se scoate la licitație un ceas de buzunar aparținând unui pasager de pe Titanic
Diverse vineri, 25 aprilie 2025, 00:00

Se scoate la licitație un ceas de buzunar aparținând unui pasager de pe Titanic

Un ceas de buzunar de damă descoperit printre lucrurile unuia dintre pasagerii care a murit în timpul călătoriei inaugurale a celebrului Titanic...

Se scoate la licitație un ceas de buzunar aparținând unui pasager de pe Titanic
Diverse joi, 24 aprilie 2025, 15:29

Cel mai mare tort cu căpșuni din lume

O patiserie de lângă Paris a recâștigat miercuri, 23 aprilie, recordul Guinness World Records pentru cel mai mare tort cu căpșuni din lume....

Cel mai mare tort cu căpșuni din lume
Diverse joi, 24 aprilie 2025, 12:00

Alimente pentru purificarea sângelui

Un stil de viaţă nesănătos şi mediul dăunător provoacă acumularea în sânge a multor substanţe străine precum toxine, microbi şi metale...

Alimente pentru purificarea sângelui
Diverse joi, 24 aprilie 2025, 00:00

Concert unic la Londra – Aceeași partitură cântată de 840 de ori de un pianist!

Pianistul Igor Levit va susține joi și vineri, 24-25 aprilie, un concert unic la Londra, programat să dureze mai mult de 16 ore, cântând solo-ul...

Concert unic la Londra – Aceeași partitură cântată de 840 de ori de un pianist!
Diverse miercuri, 23 aprilie 2025, 12:00

Consumul a șase ouă pe săptămână reduce riscul de deces

Pentru a reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare, este suficient să consumăm între unu şi şase ouă pe săptămână, susţin...

Consumul a șase ouă pe săptămână reduce riscul de deces