Vodca se păstrează în frigider, însă nu şi whisky-ul
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 iunie 2018, 12:00
Majoritatea oamenilor depozitează vodca în frigider, aceasta fiind o practică veche şi obişnuită, de a cărei corectitudine nimeni nu se îndoieşte.
Vodca nu îngheaţă, iar amatorii acestei băuturi preferă să o păstreze în frigider pentru a o menţine rece şi răcoritoare.
Depozitarea alcoolului tare în frigider are cu siguranță avantajele sale. Când temperatura ambiantă scade, densitatea lichidului creşte, ceea ce înseamnă că va avea o textură mai groasă şi va deveni mai savuroasă. Acest secret este cunoscut de toţi iubitorii de vodcă. Pe măsură ce creşte temperatura, alcoolul eliberează substanţe mai volatile şi compuşi mai uşor de simţit de receptorii noştri de gust. La vodcă, aceasta nu este o problemă atât de mare, deoarece, în general, are un gust şi un miros mai slab decât whisky-ul. Lipsa de aromă a vodcii nu este o mare pierdere.
Pentru un whisky sau un vin bun, aroma şi gustul sunt foarte importante. De aceea, se recomandă ca atât whisky-ul, cât şi vinul să nu fie ţinute prea mult în frigider.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.