Alimente care neutralizează hormonul cortizol, responsabil de acumularea grăsimii de pe abdomen
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 iunie 2018, 12:00
Un nou studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Yale din New Haven, SUA, a descoperit că hormonul cortizol este dăunător, deoarece favorizează acumularea de grăsime în exces în diferite locuri din organism, în special pe abdomen.
Hormonul cortizol „acţionează” în situaţii de stres sau în orice caz de încărcătură mentală şi emoţională, provocând organismul să acumuleze „rezerve”. Aceasta, la rândul său, duce la creşterea nedorită a greutăţii şi a senzaţiei de foame.
Din fericire, există mai multe alimente care neutralizează hormonul cortizol, reducând considerabil aceste efecte nedorite: ardei gras, mango, kiwi, varză de Bruxelles, papaya, ananas, broccoli.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.