Fructele cu coajă lemnoasă stabilizează nivelul de zahăr din sânge

Articol editat de cristina.rusu, 12 iunie 2018, 12:00 / actualizat: 12 iunie 2018, 15:41
Un pumn de fructe cu coajă lemnoasă crude consumate zilnic stabilizează zahărul din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.
Doar 75 de grame de caju, migdale sau nuci îmbunătăţesc în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge, au descoperit oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Toronto.
Nucile reduc, de asemenea, colesterolul „rău”, precum şi nivelurile de proteine APO-B asociate bolilor de inimă. Rezultatele arată cât de importante sunt grăsimile nesaturate pentru controlul zahărului din sânge, susţin cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă au lucrat cu 117 pacienţi cu diabet zaharat de tip 2, care luau medicamente pentru scăderea nivelului zahărului din sânge. Ei i-au împărţit în trei grupuri. Primul a primit diverse fructe cu coajă lemnoasă în fiecare zi, al doilea – trei brioşe cu cereale integrale, iar cel de-al treilea – câte o jumătate de porţie din ambele alimente.
Caloriile totale zilnice au fost aproximativ aceleaşi în cele trei grupuri. Experimentul a durat trei luni, iar participanţii au fost supuşi unui studiu de două săptămâni.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.