Porumbul, alimentul-minune în lupta împortiva demenței
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 iunie 2018, 12:00 / actualizat: 20 iunie 2018, 13:50
Porumbul este lider în conţinutul de vitamine din grupa B, în special aşa-numitele tipuri de tiamină şi niacină, deosebit de importante în lupta împotriva demenţei, astfel că medicii recomandă persoanelor de peste 35 de ani să consume porumb pentru o mai bună memorie.
Vitaminele din grupa B au demonstrat că stimulează activitatea creierului şi îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nervos. Porumbul conţine vitaminele C şi E, antioxidanţi puternici care luptă împotriva îmbătrânirii şi diferitelor boli. Combinaţi cu vitamine valoroase, ele fac pielea mai sănătoasă şi mai radiantă. Pe lângă vitamine, porumbul este bogat în minerale valoroase pentru organism – magneziu, mangan, zinc, fier, cupru, seleniu. Datorită fibrelor, vitaminelor şi mineralelor din conţinutul său, medicii recomandă porumbul ca mâncare ideală pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, nutriţioniştii consideră că porumbul poate fi utilizat pentru a proteja şi pentru a îmbunătăţi vederea persoanelor în vârstă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.