Sibiul bate monedă și lansează „Cartea gusturilor”
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 iunie 2018, 13:37
În sediul Primăriei Sibiu a avut loc miercuri, 20 iunie, o întâlnire cu reprezentanții industriei ospitalității din Sibiu, mai exact cu manageri de hoteluri și restaurante, chefi și specialiști în domeniu.
Scopul întâlnirii a fost acela de a pune bazele rețelei regionale HORECA pentru a comunica și concepe proiecte. Acestea urmează să se înscrie în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Eugen Iordănescu au condus această întâlnire în numele Consorțiului.
Reprezentanților HORECA le-a fost prezentat programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Despre concluzile întâlnirii ne vorbește purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore:
Unul dintre proiecte este numit ” Cartea gusturilor”, un meniu care va conține cinci sau zece feluri de mâncare pentru prepararea cărora vor utiliza ingrediente locale. Un al doilea proiect este crearea unei aplicații dedicate programului, care va oferi o hartă cu toate locațiile din rețea dar și posibilitatea de a face rezervări online. Nu în ultimul rând, un al treilea proiect este lansarea unei monede locale, ca o metodă alternativă și inedită de plată în cadrul acestei rețele, a regiunii gastronomice europene, iar consorțiul va demara în următoarea perioadă un concurs de idei, ca să denumim această monedă locală. (Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu)
Radio Antena Sibiului
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.