Ziua internaţională a bucătarilor: să nu uităm să le mulţumim!
Articol editat de cristina.rusu, 25 iulie 2018, 06:00 / actualizat: 27 iulie 2018, 9:55
O mâncare bună nu e ceva ce se înfulecă repede, dintr-o caserolă de la supermarket. O mâncare bună trebuie savurată pentru aromă, textură şi culoare. Astăzi, de ziua internaţională a bucătarilor, haideţi să-i onorăm pe toţi cei care se pricep în a ne pune pe masă mâncăruri bune, care să ne producă bucurie.
Nu sărbătorim azi exclusiv bucătarii din restaurantele scumpe, unde poate ajungem doar odată pe an. Celebrăm mai degrabă pe toţi experţii în arta şi ştiinţa gătitului, fie ei bloggeri culinari, brutari sau bucătari care pun cina pe masa familiei. Cu toate că nu ştim de unde provine această sărbătoare, putem presupune că a fost instituită pentru a le mulţumi celor care ne fac vieţile frumoase gătindu-ne.
Cum putem sărbători?
Dacă aveţi printre cunoştinţele voastre un bucătar profesionist, poate s-ar bucura dacă le-aţi trimite o felicitare.
Puteţi sărbători gătind o cină specială pentru persoana care vă pune mâncarea pe masă în fiecare zi.
Dacă vă decideţi pentru o cină în oraş, nu uitaţi să mulţumiţi bucătarului pentru mâncarea bună.
Ştiaţi că?
Boneta înaltă a bucătarului se numeşte toque blanche în franceză (ceea ce se traduce cu tocă albă).
Înălţimea bonetei e menită să arate rangul bucătarului, iar pliurile desemnează priceperea sa în arta culinară.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.