Imnul României, cântat la înălţime de un grup de militari din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”
Articol editat de Carmen Sas, 29 iulie 2018, 06:00 / actualizat: 29 iulie 2018, 9:40
Un grup de militari din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” Şimleu Silvaniei, coordonat de zălăuanul Florin Darjan, împreună cu Polgar Levente, primul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai greu maraton din lume Artic Ultra, porneşte, la acest sfârşit de săptămâna, spre Vârful Pietrosu din Munţii Rodnei, unde va intona Imnul de stat la altitudinea de 2.303 metri pentru a marca astfel Ziua Imnului României.
A făcut flotări în faţa Turnului Eifel din Paris pentru a atrage atenţia lumii asupra sprijinului de care au nevoie eroii în viaţă; iar acum coordonează un grup de militari gata să intoneze imnul de stat al României la peste 2000 de metri. Dar nu oriunde, ci pe vârful muntelui!
Florin Dârjan: De ziua imnului naţional, vrem să facem o acţiune de ascensiune pe vârful Pietrosu din Munţii Rodnei, să continuăm tradiţia din anii trecuţi. În fiecare an am încercat să facem acţiunea aceasta ori de ziua imnului, ori de ziua drapelului. Vom fi acum la al patrulea vârf. Vom fi un grup de militari din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă Silvania, din Şimleul Silvaniei. Pe lângă acest grup de militari, se va alătura şi Polgar Levente, cel care a participat la Maratonul 6633 Arctic Ultra. Şi-a exprimat dorinţa de a fi alături de noi şi mă bucur pentru asta.
Adrian Lungu: La ce înălţime veţi intona imnul?
Florin Dârjan: La 2.303 metri, atât are Vârful Pietrosu.
Adrian Lungu: Dumneavoastră aţi participat la multe misiuni şi pentru colegii militari care au avut de suferit în conflictele militare din străinătate; aţi alergat, aţi făcut flotări şi în Franţa, foarte multe astfel de evenimente.
Florin Dârjan: Toate acestea au ca scop popularizarea anumitor lucruri, promovarea imaginii anumitor lucruri pe care noi vrem să le scoatem în evidenţă, promovarea simbolurilor naţionale, a simţământului de patriotism şi apartenenţă la neamul românesc. Vrem să accentuăm asta, pentru că simţim că este nevoie în vremurile acestea destul de tulburi.
Totul se bazează pe voluntariat şi pe dorinţa militarilor de a promova simbolurile României; cum ar fi, de această dată, imnul de stat.
Adrian Lungu/Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.