O jumătate dintre români risipesc lunar un sfert din mâncare
Articol editat de Andrei Cretoiu, 2 august 2018, 09:22 / actualizat: 2 august 2018, 12:13
O jumătate dintre consumatorii români risipesc lunar aproape un sfert din totalul produselor alimentare.
Produsele proaspete sunt cele care par a fi cel mai puţin risipite, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.
În Uniunea Europeană sunt irosite, anual, aproximativ 88 de milioane de tone de alimente.
Conform unui studiu realizat în anul 2013, cei mai mari generatori de deşeuri alimentare, exprimate în kilograme pe cap de locuitor, sunt Ţările de Jos, Belgia, Cipru şi Estonia, iar la polul opus, cele mai mici sunt Slovenia, Malta, România, Grecia şi Republica Cehă.
Începând cu data de 1 februarie 2019, va intra în vigoare legea privind diminuarea risipei alimentare şi operatorii economici vor trebui să vândă la preţ redus produsele aflate aproape de expirarea datei de valabilitate.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.