S-a dat startul înscrierii bucătarilor la European Young Chef Award
Articol editat de cristina.rusu, 2 august 2018, 11:00 / actualizat: 2 august 2018, 14:27
Concursul Young European Chef Award Sibiu își propune să atragă tineri bucătari care doresc să promoveze bucătăria tradițională sibiană prin reinterpretarea rețetelor vechi. Bucătarii cu vârsta între 18 și 26 de ani sunt invitați să se înscrie în competiție până luni 6 august.
Formularul de înscriere și regulamentul concursului este disponibil pe site-ul European Young Chef Award. Concursul este organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană.
Preselecția celor înscriși va avea loc în 11 august în Mediaș la Hanul Greweln. Fiecare dintre bucătari va pregăti câte un preparat tradițional, dar menținându-i specificul și ingredientele.
Finala concursului va avea loc la Sibiu în 19 august, în Piața Mare, ora 16.00, cu acces deschis publicului larg. Competiția are scopul de a selecta un tânăr bucătar care să reprezinte fiecare regiune la competiția europeană din, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie 2018.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.