Vinul albastru a ajuns în Franța
Articol editat de cristina.rusu, 4 august 2018, 17:00 / actualizat: 5 august 2018, 1:44
Vindigo este un vin de tip Chardonnay. Practic, el este un vin alb, dar devine albastru dacă este strecurat prin felii de grapefruit roşu.
Franţa a putut să-şi completeze tricolorul şi în materie de vinuri, având în vedere că, după vinurile albe şi roşii, pe rafturile magazinelor a ajuns şi un vin albastru.
Vindigo este un vin absolut natural, care însă devine turcoaz prin asociere cu grapefruitul. Fructul conţine anthocianină – un pigment natural care se regăseşte şi în varza roşie, în coacăze şi în zmeură.
Creatorul noului vin este René La Bail, iar vinul se produce practic la Almeria, în Spania, din cauză că producătorul nu a reuşit să se înţeleagă cu compatrioţii săi.
În portul Sete, din sudul Franţei, au ajuns aproximativ 35.000 de sticle de Vindigo, iar ele se vor vinde la preţul de 12 euro sticla.
Le Bail spune că vinul este „ideal pentru o vară petrecută pe plajele cu nisip sau pe marginea piscinei”.
Foto: Mymodernmet
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.