Produsele lactate, benefice pentru inimă
Articol editat de cristina.rusu, 5 august 2018, 12:00
Cercetătorii de la Școala Friedman de Știință și Nutriție de pe lângă Universitatea Tufts (SUA) susţin că produsele lactate, în pofida numeroaselor teorii împotriva utilizării lor, sunt, de fapt, extrem de benefice pentru consolidarea musculaturii inimii şi a vaselor de sânge.
Potrivit unui studiu recent, produsele lactate cu un nivel ridicat de grăsimi nu sunt dăunătoare, ci benefice, în mod special datorită faptului că previn accidentul vascular cerebral şi bolile de inimă.
Grăsimile din lapte nu cresc riscul bolilor cardiovasculare, ci, dimpotrivă, îl reduc. Unele tipuri de grăsimi din lapte sunt asociate cu o mai bună protecție împotriva patologiilor proprietăților vasculare – concluzionează autorii studiului.
Anterior, cercetătorii au analizat datele privind starea de sănătate a peste 2.900 de persoane, în varstă de 65 de ani. Timp de 22 de ani, perioadă în care au fost colectate datele, au decedat 2.428 de participanți, dintre care 833 ca urmare a complicațiilor cauzate de bolile inimii.
Analiza cauzelor mortalității a demonstrat că prezența acizilor lactici grași în regimul alimentar al persoanelor nu se corelează cu riscul decesului. Ba mai mult, grăsimea din lapte protejează organismul de hemoragiile intracerebrale,
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.