Prosoapele de bucătărie, pline de bacterii
Articol editat de cristina.rusu, 11 august 2018, 12:00
Utilizarea repetată a prosoapelor de bucătărie contribuie la creșterea microorganismelor patogene aflate pe suprafaţa lor, ceea ce poate duce la declanşarea unor toxiinfecţii alimentare.
La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Mauritius, potrivit unui comunicat de presă postat de publicaţia ştiinţifică „EurekAlert!”.
Cercetătorii au examinat 100 de prosoape de bucătărie, care au fost folosite timp de o lună, au colectat mostre de probe bacteriene, le-au cultivat și apoi le-au identificat, conform metodelor biochimice standard.
A fost identificată și încărcătura bacteriană a prosoapelor de bucătărie. S-a constatat că la 49% dintre prosoape s-a remarcat o creştere a bacteriilor, în funcţie de numărul copiilor şi a membrilor familiei care locuiesc într-un imobil.
În afară de microflora patogenă au fost identificate şi bacterii coliforme, Escherichia coli (E. coli) – (36,7%), Bacteria Enterococcus (36,7%) şi Stafilococ auriu/Staphylococcus aureus (14,3%).
Aceste microorganisme patogene pot ajunge pe alimente, pot fi ingerate și pot provoca tulburări ale tractului gastrointestinal, au concluzionat cercetătorii.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.