Tainele uleiului de cocos
Articol editat de cristina.rusu, 13 august 2018, 12:00
Uleiul de cocos este foarte apreciat, pentru că are multe beneficii pentru sănătate şi frumuseţe, are un gust delicat şi este disponibil pe scară largă, cu o serie de aplicaţii.
• Protecţie solară – uleiul de nucă de cocos poate proteja pielea de razele ultraviolete, care provoacă riduri, pete maronii şi cresc riscul de cancer de piele.
• Îmbunătăţeşte metabolismul – conţine trigliceride, acizi graşi care se absorb rapid şi pot creşte cantitatea de calorii arse.
• Gătitul în condiţii de siguranţă la temperaturi ridicate – Uleiul de nucă de cocos are un conţinut foarte mare de grăsimi saturate. De fapt, aproximativ 87% din grăsimi sunt saturate. Această caracteristică îl face una dintre cele mai bune grăsimi de gătit la temperaturi ridicate, inclusiv prăjire.
• Îmbunătăţirea sănătăţii dentare – reprezintă o armă puternică împotriva bacteriilor, inclusiv Streptococcus mutans. Acestea sunt bacterii care produc placă dentară, carii dentare şi boli ale gingiilor.
• Îmbunătăţirea funcţiei creierului – grăsimile din uleiul de cocos sunt descompuse de ficat şi se transformă în cetone, care pot acţiona ca o sursă alternativă de energie pentru creier.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.