Mâncarea este mai delicioasă dacă o servim pe o față de masă albă
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 24 august 2018, 12:00 / actualizat: 24 august 2018, 13:54
O echipă de cercetători de la Universitatea din Copenhaga a ajuns la concluzia că mâncarea este mai gustoasă atunci când este servită în farfurii aşezate pe o faţă de masă din in de culoare albă.
Oamenii de ştiinţă conduşi de dr.Jing Liu au desfăşurat un experiment într-un restaurant francez, cu participarea a 250 de clienţi. Mâncărurile le-au fost oferite în farfurii pe feţe de masă din in de culoare albă sau pe hârtie de calitate inferioară. Participanţii la experiment au fost rugaţi să evalueze cât de delicioase au fost alimentele. Aceleaşi feluri, servite pe mese cu feţe de masă din in alb li s-au părut clienţilor cu 10% mai delicioase decât cele oferite pe mese îmbrăcate în hârtie.
Potrivit dr.Jing Liu, atmosfera este la fel de importantă ca şi specialităţile culinare. Atmosfera plăcută, feţele de masă impecabile, şervetele, paharele, farfuriile şi tacâmurile creează un ambient care adaugă valoare mâncării. Iar restaurantele bune nu neglijează aceste detalii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.