Radio Cluj…la modă: Cum ne îmbrăcăm la nunți- partea a II a
Articol editat de cristina.rusu, 30 august 2018, 06:00 / actualizat: 30 august 2018, 9:16
Reluăm subiectul nostru cu vestimentația de ocazie, gală sau nuntă. Înainte de orice alte specificări necesare trebuie spus că una dintre marile greșeli vestimentare, cea mai evidentă se produce când vestimentația de gală nu este în acord cu locația.
La ora actuală multe dintre nunți se desfășoară în locații atipice: party-uri la piscine, la cabane, pe plajă sau clasica nuntă la restaurant, sau nunta cu tradiții specifice. În funcție de sezon, locație, de oră, de gradul de apropiere sau rudenie cu mirii, nuntașii pot alege vestimentația potrivită.
Este cum nu se poate mai clar că dacă nunta este undeva pe plajă, preferința pentru tul, dantelă și strassuri este complet deplasată și va stârni zîmbete și ironii. La o astfel de nuntă este preferabil ca femeile să poarte rochii fluide cu imprimeuri mari, văratice din mătase și voal de mătase accesorizate cu pălării cu boruri mari care au rolul de a le apăra de soarele puternic dar și pe acela de a le adăuga un plus de șic retro ținutei.
În cazul unui party de nuntă la piscină alegeți tot rochii, genul care se leagă după gât, cu spatele gol și renunțați la obsesia sutienului care trebuie să adauge ceea ce unele dintre noi nu au.
Dacă evenimentul are loc într-o stațiune de munte, la o cabană, optați pentru rochii din materiale naturale ca inul sau cânepa, ce pot fi mercerizate, ceea ce le conferă un ușor luciu și le dă nota suficientă de prețiozitate, cu detalii frumoase lucrate de mână gen broderie preferând o lungime midi, în nici un caz lungă și cu atât mai puțin mini.
Același lucru este valabil și pentru partenerii voștri. Un pantalon de in cu o cămașă coordonată corespunzător în culori deschise, naturale, ale fibrelor, fără cravate și constângeri vor crea acel look potrivit cu evenimentul. Nici vestimentația foarte relaxată gen șort sau maieu nu este alegerea potrivită atât pentru femei cât și pentru bărbați, întrucît nu este o partidă de badminton ci o nuntă.
Modul cum noi ne îmbrăcăm în cadrul evenimentelor reflectă gradul de respect întâi față de miri dar, secundar și față de noi. Nu ne pasă de cum ne îmbrăcăm, nu ne pasă de noi. Dixit.
Mergem un pic mai departe și ajungem la clasica nuntă ce se petrece la restaurant. Există multiple variante de a te îmbrăca cu bun gust în afara dantelei și a tulului. Eu, ca și designer prefer rochiile structurate, construite frumos pe linia corpului, gen couture, mai simple dar cu detalii smart, minimaliste. Aici intră în discuție și lungimea rochiilor.
Dacă nu sunteți din familie, foarte apropiați sau domnișoare de onoare nu este necesar să purtați rochii lungi. Tot așa, dacă nunta este de zi și nu de seară, lungimea maxi iese din discuție.
Dincolo de faptul că rochia lungă, de gală, maxi este pretențioasă, nu vei mai avea rapid ocazia să o îmbraci încă o dată ca să-ți amortizezi investiția în strassuri, de aceea sfatul meu sincer și onest ca pentru mine însămi este să optezi pentru rochii midi cu linie clasică și să dai acea tușă de originalitate prin accesorii gen curea, pantofi, brățări, un fascinator-genul de pălăriuță purtată șmecher pe o parte- coliere, cercei, etc.
fashion designer, Călina Langa
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.