Sunt școlile din Sibiu pregătite pentru începutul de an școlar?
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 august 2018, 11:38
Zugrăvirea sălilor de clasă, lucrări de igienizare, înlocuirea geamurilor, uşilor şi a pardoselii sau reparaţii ale mobilierului şi ale acoperişurilor sunt doar câteva activităţi care au loc în această perioadă în unităţile şcolare din județul Sibiu. În ce stadiu sunt lucrările în acest moment aflăm de la inspectorul școlar adjunct Mirela Iancu:
În urma centralizării datelor din teritoriu, în unitățile școlare se desfășoară lucrări de: igienizare – 89 de unități, de reparații – 52 de unități, de reabilitare, în 8 unități și anvelopări termice, în două unită de învățământ, majoritatea lucrărilor având ca dată finală estimativă, perioada 1-10 septembrie. Pentru perioada de iarnă, în unitățile școlare încălzirea se realizează cu combustibil solid, necesarul este acoperit în proporție de 88-90 la sută. În atenția Ministerului și a Inspectoratului Școlar Județean se află monitorizarea rezolvării canalizării și alimentărilor cu apă în unitățile de învățământ, acolo unde nu există sisteme centralizate la nivel de localitate. (Mirela Iancu, inspector școlar)
În ceea ce privește situația manualelor școlare până la acest moment doar 45 la sută dintre acestea au ajuns la depozitul inspectoratului școlar. De asemenea, reprezentanții instituției au finalizat pe 25 august listele cu cei aproximativ 6.700 de elevii sibieni care vor beneficia de rechizite. Cu detalii vine tot inspectorul școlar adjunct Mirela Iancu:
În prezent, aproximativ 45 la sută din necesarul de manuale școlare pentru clasa a VI-a a fost primit la depozitul pentru manuale al ISJ Sibiu, acestea fiin apoi repartizate către unitățile de învățământ. Definitivarea listelor cu elevii care pot beneficia de rechizite școlare, cu accent pe clasa pregătitoare, a fot finalizat. Necesarul centralizat cuprinde 874 de beneficiari la clasa pregătitoare, 845 beneficiari la clasa I-a, 2.419 de beneficiari la clasele II-IV, 1.907 beneficiari la clasele V-VII și 604 beneficiari, la clasa a VIII-a. (Mirela Iancu)
Un alt factor important este siguranța și protecția elevilor în timpul anului orelor de curs. Dar până în momentul de față doar 60% dintre unitățile de învățământ din Sibiu sunt asigurate cu sisteme de pază și protecție. În anul școlar 2017-2018 s-au înregistrat 37 de incindente dintre care 35 în incinta școlilor și două în zona adiacentă.
De implementarea planului de teritorial comun de siguranța în școli răspund directorii unitățiilor școlare și membrii comisiei antiviolență din cadrul acestora.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.