Alimentele bogate în fibre contribuie la reducerea stresului
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 septembrie 2018, 12:00
Oamenii de ştiinţă au determinat ce anume trebuie să mâncăm pentru a reduce efectele periculoase ale stresului.
Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Cork, Irlanda, au găsit o legătură între tulburările provocate de stres (depresie, anxietate crescută, sindromul intestinului iritabil) şi bacterii. Se ştie faptul că stresul cronic poate provoca o afectare a pereţilor intestinali. În acelaşi timp, o parte dintre alimente şi bacterii intră în fluxul sanguin şi provoacă inflamaţii, iar în cele mai grave cazuri, septicemie şi chiar deces.
Oamenii de ştiinţă irlandezi au efectuat un studiu pentru a preveni acest proces. În cursul unui experiment, ei au supus două grupe de şoareci de laborator la stres permanent. În alimentaţia rozătoarelor au fost introduse legume, leguminoase şi cereale – produse alimentare cu multe fibre.
Concluzia cercetătorilor a fost că alimentele bogate în fibre contribuie la reducerea anxietăţii, având efecte puternice asupra diminuării stresului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.