Beneficiile consumului de pepene verde asupra sănătăţii
Articol editat de cristina.rusu, 5 septembrie 2018, 12:00
Pepenele verde este un fruct gustos şi răcoritor, foarte des consumat în timpul verii. Conţine doar 46 de calorii pe 100 de grame, fiind bogat în vitamina C, vitamina A, acid folic, acid pantotenic, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, licopen.
Beneficiile consumului de pepene roşu asupra sănătăţii sunt multiple.
Iată câteva dintre acestea: pepenele ajută la hidratarea întregului organism. Prin conţinutul său bogat de apă – 92% – oferă rapid senzaţia de saţietate. Acest fruct răcoritor este bogat în fibre.
De asemenea, conţine substanţe nutritive şi compuşi utili care pot ajuta persoanele care suferă de cancer. Pepenele îmbunătăţeşte sănătatea inimii, prin reducerea nivelurilor de stres şi poate preveni degenerarea maculară.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.