Doza optimă de ciocolată recomandată de experții americani
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 septembrie 2018, 12:00
Trei ciocolate pe lună reduc riscul de insuficienţă cardiacă.
Oamenii de ştiinţă americani susţin că un consum moderat de ciocolată – până la trei pe lună – poate reduce riscul de insuficienţă cardiacă cu 13%.
Experţi din cadrul Spitalului Mount Sinai din New York cred că flavonoide din ciocolată întăresc vasele de sânge şi reduc inflamaţiile. Deşi ciocolata este benefică, specialiştii recomandă un consum moderat.
Ciocolata este utilă numai dacă o mâncăm din când în când, deoarece zahărul şi grăsimile pe care le conţine nu sunt recomandate. La persoanele care consumă ciocolată în fiecare zi, riscul de insuficienţă cardiacă creşte cu 17%.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.