OMS: Este esențială urmărirea traseului cărnii pentru prevenirea pestei porcine africane
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 11 septembrie 2018, 16:38
Urmărirea traseului cărnii şi a produselor din carne de la porcii infestaţi cu pestă porcină africană este esenţială pentru a stopa răspândirea maladiei virale, deoarece aceasta poate supravieţui în alimentele procesate, a afirmat Matthew Stone, directorul adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animalelor.
El a explicat că, în România, alimentele transportate de oameni reprezintă, cel mai probabil, sursa contaminării, şi a evidenţiat riscul ca migraţia populaţiei să conducă la răspândirea epidemiei.
Oficialul a mai spus că pesta porcină africană s-a extins rapid în Europa de Est şi în China, cel mai mare producător global de carne de porc, unde apar zilnic noi cazuri.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.