Nucile de macadamia și beneficiile lor
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 septembrie 2018, 12:00
Nucile, la fel ca şi ouăle, sunt evitate din cauza conţinutului lor ridicat de grăsimi. Cu toate acestea, unele dintre ele, cum ar fi nucile de macadamia, pot fi foarte utile.
De obicei, sunt cultivate într-un climat tropical, cu sol vulcanic cum sunt Australia, Brazilia, Indonezia, Kenya, Noua Zeelandă şi Africa de Sud. În anul 1990, nucile de macadamia de Hawaii au devenit o delicatesă internaţională.
Între 78-86% dintre grăsimile din aceste nuci sunt mononesaturate, favorizând scăderea colesterolului şi reducerea riscului de boli coronariene şi accident vascular cerebral.
Datorită conţinutului ridicat de grăsimi mononesaturate, uleiul de macadamia a devenit rapid favoritul chef-bucătarilor din întreaga lume. Mai mult decât atât, uleiul de macadamia are un punct de ardere mai mare decât cel de măsline, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat la gătit la temperaturi mai mari, fără a se degrada şi fără a-şi pierde gustul. Poate cel mai bun motiv pentru a consuma nuci de macadamia este faptul că ajută la reducerea colesterolului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.