După nouă ani de așteptare, Inspectoratul Școlar Cluj se poate muta în casă nouă
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 14 septembrie 2018, 11:24
Sunt nouă ani de când au început lucrările, deci a mers foarte, foarte greu. Au fost contestații, s-au făcut expertize. Au fost foarte multe probleme care au apărut pe parcurs, pe de o parte din cauza Bisericii, care a contestat executarea lucrărilor, pe de altă parte din cauza constructorului pe care l-am avut în prima faza, care, dealtfel, a și dat faliment. Această firmă practic nu și-a făcut treaba și din această cauza s-a pierdut o grămadă de bani. (șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus)
Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj ar fi trebuit să înceapă în 2009 și să fie gata până în 2012. Planurile inițiale au fost însă întârziate, mai întâi de Parohia Reformată numărul 2, care a blocat investiția, revendicând o parte din terenul pe care se realiza construcția.
După ce toate instanțele au dat câștig de cauza statului român, firma constructoare a intrat în faliment și, în cele din urmă, a fost găsit un alt executant care să termine lucrarea.
Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus spune că, în sfârșit, în această toamnă, sunt mari șanse ca Inspectoratul să aibă un sediu propriu:
Lucrările sunt finalizate în proporție de nouăzeci și nouă la sută. Mai avem nevoie de niște bani la rectificare pentru ultimele amănunte: trebuie făcute legăturile la curent și apă. În rest, dacă totul merge bine și nu va fi contestată licitația de mobilier, undeva într-o lună și jumătate sperăm să ne mutăm. (Valentin Cuibus)
Întârzierile la construcția noului sediu au costat Inspectoratul zeci de mii de lei anual, bani care puteau fi folosiți pentru proiecte educaționale. Numai chiria Sindicatului Liber din Învățământ, pentru spațiile pe care le ocupă Inspectoraul în Casă Învățătorului, se ridică, lunar, la 13.000 de lei.
Valentin Cuibus precizează că, deși investiția în sediul ISJ va fi terminată în această toamnă, lucrările pe strada Argeș vor continua, deoarece, pe lângă sediul Inspectoratului, proiectul mai prevede și construcția unui complex sportiv pentru Clubul Școlar Viitorul:
Undeva în jur de zece milioane de lei va fi investiția completă în sediul Inspectoratului, când totul va fi finalizat, la care se adaugă dotările, care se ridică la aproximativ cinci sute de mii de lei. Lucrările vor continua și după ce noi ne mutăm în acest sediu. Acuma trebuie să vedem cât de repede se va putea finaliza și restul investiției, discutăm de lucrări în valoare de aproape șaisprezece milioane de lei, care au fost licitate pentru sediul clubului Viitorul, respectiv sală de sport și bazin de înot. (Valentin Cuibus)
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.