Alimente care reprezintă un adevărat risc de deces prematur
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 septembrie 2018, 12:00 / actualizat: 17 septembrie 2018, 13:24
Persoanele care îşi potolesc foamea cel mai des cu pâine albă, produse lactate bogate în grăsimi, prăjeli şi dulciuri sunt expuse unui risc de moarte prematură de două ori mai mare.
Acestea sunt rezultatele unui studiu amplu realizat de National Institutes of Health din Marea Britanie. Oamenii de ştiinţă au folosit datele din această cercetare pentru a testa efectul alimentaţiei sănătoase. Studiul a implicat 3.775 de bărbaţi şi 1.575 de femei cu o vârstă medie de aproximativ 51 ani, în perioada 1986-2009. Au fost folosite date din unităţi medicale, rezultate ale unor studii profilactice şi informaţii statistice.
În acest fel, cercetătorii au calculat mortalitatea şi bolile cronice ale participanţilor. În etapa următoare, doar 4% dintre cei chestionaţi au întrunit punctajul pentru „îmbătrânirea ideală”, definită ca lipsa bolilor cronice şi calităţi fizice, psihice şi mentale bune. Amatorii de alimente prăjite, carne roşie prelucrată, cereale rafinate, produse lactate nedegresate au avut şanse mult mai mici de „îmbătrânire ideală”.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.