Simptomele depresiei
Articol editat de cristina.rusu, 22 septembrie 2018, 12:00
O stare depresivă poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal, de un proces al creierului, dar poate fi şi un semn al demenţei.
Depresia este influenţată de chimia creierului care contribuie la dezvoltarea unor tulburări şi la anxietate. Printre simptomele depresiei se numără oboseala uşoară, pierderea concentrării, tristeţe, deznădejde, lipsa speranţei sau indiferenţă.
Toate aceste sentimente sunt resimţite zilnic. De asemenea, se remarcă o lipsă a interesului faţă de toate activităţile care în trecut erau făcute cu plăcere, renunţarea la vechile hobby-uri, evitarea prietenilor şi a discuţiilor cu aceştia, modificarea temperamentului, agresivitate inexplicabilă, imposibilitatea relaxării.
Depresia împiedică gândirea şi concentrarea. Până şi cele mai simple decizii par foarte dificil de luat, devenind o sarcină extrem de grea.
Dieta este de mare ajutor în combaterea depresiei. Specialiştii recomandă un regim alimentar bogat în fructe şi legume crude, nuci şi seminţe, cereale integrale, reducerea consumului de carne şi alimente procesate, evitarea băuturilor carbogazoase, a alimentelor sau băuturilor excitante ale sistemului nervos – cafea, alcool, ceai negru, dulciuri în exces, energizante chimice, renunţarea la fumat.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.