Borșul, bun la multe
Articol editat de cristina.rusu, 4 octombrie 2018, 12:00
Indiferent că îl adăugăm în ciorbe sau îl bem ca atare, borşul este un aliment probiotic. Conţine minerale, un complex de vitamine B şi C, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. În urma procesului de fermentaţie, borşul dobândeşte o serie de acizi organici şi de enzime. Este un adevărat elixir pentru întregul organism. Specialiştii îl recoamandă în ameliorarea bolilor respiratorii, în combaterea simptomelor indigestiei şi intoxicaţiei cu alcool, oprind senzaţia de vomă.
Are efect revigorant, înlăturând oboseala fizică şi psihică, este un excelent depurativ şi detoxifiant, fiind adjuvant preţios în afecţiunile hepato-biliare.
Borşul este recomandat în cazul insomniei, anemiei, pentru scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului. Poate fi utilizat şi de persoanelor care iau antibiotice, deoarece aceste medicamente dezechilibrează microflora intestinală, distrugând bacteriile benefice pentru digestie.
Chiar dacă îl vom adăuga în ciorbe, borşul îşi păstrează o parte din virtuţiile probiotice, precum şi o parte din vitamine şi minerale. Amestecat cu un strop de miere, devine o băutură răcoritoare excelentă.
Borşul este un lichid dietetic, nu are mai mult de 7,7 kilocalorii la 100 mililitri, procentele de grăsime fiind neglijabile, este tonic natural şi leac pentru multe boli. Persoanele care suferă de gastrite sau ulcere gastro intestinale, e bine să ştie că nu le este recomandat borşul.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.