Fructele şi legumele prelungesc durata vieţii
Articol editat de cristina.rusu, 8 octombrie 2018, 12:00
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota şi clinica Mayo din SUA susţin că substanţa naturală fizetină, conţinută de majoritatea fructelor şi legumelor, are un efect pozitiv asupra sănătăţii şi longevităţii umane, încetinind procesele de îmbătrânire. Concluziile acestora au fost publicate pe portalul EurekAlert!
Odată cu înaintarea în vârstă, în organismul uman are loc procesul de îmbătrânire a celulelor şi de creştere a numărului de celule deteriorate. La tinereţe, sistemul imunitar reuşeşte să elimine cu succes aceste celule, însă odată cu vârsta, se reduce eficienţa prcoesului.
Cercetătorii au efectuat un experiment cu şoareci care îmbătrâneau şi au constatat că fizetina scade numărul celulelor deteriorate, îmbunătăţeşte sănătatea şi asigură longevitatea.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.