Românii aruncă, anual, cinci milioane de tone de alimente. Cum stopăm această risipă?
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 octombrie 2018, 14:18
Poate nu vă vine să credeți, dar, România aruncă, anual, cinci milioane de tone de alimente. Și asta, în condițiile în care aproape cinci milioane de români trăiesc la limita sărăciei.
Risipa vine din cantitățile enorme de produse alimentare care, odată expirate, trebuie distruse, dar și din ce rămâne la restaurante după clienți.
Pentru a stopa acest fenomen, la Cluj s-a înființat o bancă de alimente, care redirijează ceea ce nu se vinde sau nu se consumă spre categoriile nevoiașe.
Organizația “Food Waste Combat” a semnat deja un parteneriat cu un mare lanț de supermarketuri și e în tratative cu alte trei-ne spune coordonatorul de proiect Camelia Gui. La rândul ei, Anda Marian, de la aceeași organizație, a contactat mai multe restaurante clujene pentru a le propune schimbarea meniului, reducerea porțiilor și punerea la pachet a restului de mâncare, toate măsurile fiind menite a scădea actuala risipă alimentară.
La sfârșitul acestei luni, la sediul Radio Cluj, va avea loc lansarea oficială a băncii locale de alimente.
Ovidiu Moldovan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.