Sănătate de fier cu ajutorul spanacului
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 octombrie 2018, 12:00 / actualizat: 19 octombrie 2018, 13:30
Spanacul are multiple beneficii pentru organism. Această legumă este bogată în fier, acid folic, vitamina C, proteine, glucide, vitaminele A, B1, B2, B6, PP, C şi vitamina K.
Spanacul are un conţinut ridicat de acid folic, care este deosebit de important pentru făt şi mamă, în cazul femeilor însărcinate, dar şi minerale, sodiu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, calciu, iod, mangan şi cupru.
Spanacul este foarte util pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii şi părului, întăreşte inima şi sistemul imunitar. Este excelent, atât gătit, cât şi în salate. Datorită conţinutului său de vitamine şi săruri minerale, în special compuşi ai fierului, spanacul este folosit în nutriţia dietetică. Este utilizat ca produs dietetic pentru boli ale sistemului nervos, epuizare, anemie, boli hipertonice, diabet zaharat, gastrită, enterocolită, având un efect uşor tonic, diuretic şi antiinflamator.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.