Tot mai cald, tot mai puțină bere!
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 octombrie 2018, 18:00
Amatorii de bere vor avea de suferit ca urmare a schimbării climatice care va provoca creşteri „dramatice” ale preţurilor şi producţii deficitare, conform unui nou studiu.
Valurile de căldură extremă şi secetele vor produce pagube tot mai mari culturilor de hamei, un ingredient comun al acestei băuturi alcoolice. Ţările cele mai mari producătoare de bere vor fi printre cele mai grav lovite, acestea fiind Belgia, Republica Cehă şi Irlanda.
Cercetătorii susţin că milioane de oameni din lumea întreagă vor fi afectaţi de penuria de bere care va apărea din cauza schimbării condiţiilor climatice.
Studiul publicat în revista Nature Plants a folosit modele climatice pentru a examina impactul condiţiilor meteo extreme asupra producţiei de hamei pentru următorii 80 de ani. Dacă emisiile de carbon nu vor fi limitate, consumul de bere va scădea cu aproximativ o treime în Irlanda, Belgia şi Republica Cehă. La nivel global, cantitatea de bere disponibilă pe piaţă va înregistra o scădere de 16%.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.