Specialiștii recomandă consumul zilnic de roșii
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 octombrie 2018, 12:00
Consumul zilnic de roşii prelungeşte speranţa de viaţă. Oamenii de ştiinţă au cercetat cele mai populare legume şi au descoperit că roşiile sunt cele mai utile dintre acestea.
Ele conţin cantităţi semnificative de minerale utile, oligoelemente şi vitamine, în special A şi C, care întăresc sistemul imunitar. Substanţele din aceste legume permit încetinirea procesului de îmbătrânire celulară. În acelaşi timp, roşiile cherry sunt extrem de bogate în beta-caroten, foarte util pentru vedere. Oamenii de ştiință au acordat o atenţie deosebită şi roşiilor uscate. S-a constatat că în cazul roşiilor preparate în acest mod, concentraţia licopenului antioxidant creşte de mai multe ori comparativ cu varianta proaspătă a legumelor. Această substanţă protejează organismul de apariţia celulelor canceroase şi are un efect pozitiv asupra funcţionării plămânilor, pancreasului, stomacului şi glandelor mamare. Peste 26 de studii au arătat că roşiile reduc riscul apariţiei cancerului de prostată la bărbaţi. Numeroasele beneficii indiscutabile ale roşiilor au determinat experţii să recomande consumul lor zilnic.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.