Unele produse alimentare pot avea efecte negative asupra femeilor
Articol editat de cristina.rusu, 31 octombrie 2018, 12:00 / actualizat: 31 octombrie 2018, 14:03
Produsele alimentare joacă un rol important în viața și sănătatea oamenilor, însă, deşi unele dintre acestea pot fi benefice, altele, dimpotrivă, ne pot face rău.
Cercetătorii susţin că chipsurile și carnea, de exemplu, pot avea efecte negative în cazul femeilor.
Potrivit unui studiu efectuat de specialişti ai Universităţii Harvard, cu cât o femeie consumă mai des produse din carne și de panificație, inclusiv chipsuri și biscuiți, cu atât este mai mare riscul să facă stări depresive. Aceste tipuri de alimente pot avea efecte negative asupra stării de spirit și pot duce la apariţia stresului.
Oamenii de ştiinţă americani, care au descoperit existenţa unei legături între regimul alimentar şi starea mentală a femeii, susţin că, dacă o femeie se află într-o stare depresivă, de cele mai multe ori, tinde să consume produse ‘interzise’, alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi dulciurile și mâncarea de tip fast-food.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.