Cele mai interesante idei pentru a folosi folia alimentară
1. Păstrează bananele galbene
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 noiembrie 2018, 17:03
Cu toate că bananele sunt mai dulci când sunt coapte, multora nu le place când culoarea lor devine maro. Puteţi încetini coacerea bananelor învelindu-le capetele în folie alimentară.
2. Telefonul în bucătărie
Este foarte comod să folosim telefonul drept carte de bucate. Pentru a preîntâmpina accidentele cu făină, lichide vărsate sau alte ingrediente cauzatoare de pete, vă puteţi împacheta telefonul în folie alimentară.
3. Robotul de bucătărie face mizerie?
Un robot de bucătărie nu mai este un echipament de lux în ziua de astăzi. Cei care deţin un robot ştiu însă foarte bine că atunci când se amestecă ingrediente uscate, acestea au tendinţa de a se împrăştia în jur. Soluţia este simplă: rulaţi folie peste robotul de bucătărie, pentru a evita mizeria.
4. Carne congelată
Să faceţi preparate pane necesită o mulţime de timp; poate nu ar fi operaţiunea de care v-aţi apuca seara, după o zi de serviciu. Cel mai simplu este să preparaţi în weekend porţii mai mici de carne, care să ajungă pentru o masă, să le înveliţi apoi în evantai, în folie alimentară. Carnea astfel pregătită va putea fi scoasă din congelator şi gata de preparare în cursul săptămânii.
5. Şampon
Când călătorim, încercăm să ne plasăm produsele de igienă corporală în aşa fel încât să nu se verse nimic în bagaj. O operaţiune practic imposibilă, căci mereu e câte-o sticlă de gel de duş sau de şampon al cărei capac nu se închide cum trebuie. Pentru a evita să ne mai înoate geanta în şampon, plasaţi un strat de folie alimentară sub capacul sticlelor.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.