Cafeaua protejează de boli precum Parkinson şi Alzheimer
Articol editat de cristina.rusu, 16 noiembrie 2018, 12:00
În procesul de prăjire a boabelor de cafea se produc compuşi cunoscuţi sub numele de fenilindan, care împiedică dezvoltarea bolilor precum Alzheimer şi Parkinson, a stabilit de un grup de cercetători canadieni de la Institutul de Cercetare a Creierului Krembil şi Universitatea din Toronto.
Concluziile oamenilor de ştiinţă au fost publicate de portalul Science Daily.
Experţii au studiat trei soiuri de cafea: neagră intens prăjită, decofeinizată şi mai puţin prăjită.
Potrivit specialiştilor, cafeaua neagră intens prăjită şi cafeaua decofeinizată împiedică declinul cognitiv legat de îmbătrânire al bolilor Alzheimer şi Parkinson.
Aceasta înseamnă că nu cofeina are un efect pozitiv, ci un alt compus produs prin ardere, fenilindan. Acesta împiedică formarea aşa numitelor plăci amiloide, care sporesc demenţa.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.