Vitamina E, recomandată pentru sănătatea creierului
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 noiembrie 2018, 12:00
Vitamina E este una dintre cele mai importante pentru oameni, deoarece influenţează multe procese din organism, inclusiv activitatea creierului. Cel mai indicat este să fie obţinută din alimente, nu din suplimente alimentare.
Există studii care demonstrează că vitamina E, administrată în doze mari sub formă de suplimente nutritive şi preparate, reduce speranţa de viaţă şi contribuie la dezvoltarea cancerului pulmonar.
Doza necesară zilnică de vitamina E nu este dificil de obţinut din alimentaţie. De exemplu, ea este conţinută în două linguri de orice ulei vegetal nerafinat sau două linguri de ulei de floarea soarelui, într-un pumn de nuci.
O cantitate importantă de vitamina E este conţinută de pâinea integrală, cerealele integrale, salate, legume cu frunze verzi, ficat de viţel.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.